Petak, 29 ožujka, 2024
Google search engine
HomeNovostiNova Honda Civic - prva službena fotografija

Nova Honda Civic – prva službena fotografija

Ovo je 11. generacija Honde Civic, koja se očekuje na američkom tržištu ovog ljeta. Kada i da li će automobil dobiti priliku krenuti u prodaju u Bosni i Hercegovini – nije poznato. Jedine informacije do kojih smo uspjeli doći odnose se na čitav asortiman Honda modela.

Honda Civic

Honda je, kao što je to već praksa, prošle godine najavila promjenu generacije predstavljanjem studijskog modela. Sada gledamo prvu fotografiju automobila koja će službeno debitovati 28. aprila. Tada ćemo znati sve detalje.

Honda Civic

Nova limuzina Honda Civic proizvodit će se u Kanadi, a hatchback koji će stići za nekoliko mjeseci – prvi put u historiji modela – u Sjedinjenim Državama, u Indiani. Nakon prodaje Hondinih tvornica Civic u Evropi, postavlja se pitanje hoće li japanskom proizvođaču biti isplativo uvoziti automobile iz SAD-a ili Japana, posebno s obzirom na sve strože standarde emisije ispušnih plinova koji su na snazi na Evropskom tržištu? Možda smo zato suzdržani u informisanju o uvođenju 11. generacije Honde Civic na evropska tržišta.

Poznato je da će proizvodnja hatchbacka u Swindonu u Engleskoj završiti u julu. Honda Evrope, s druge strane, izjavljuje da će svi modeli automobila koji se prodaju na Starom kontinentu biti opremljeni elektrificiranim pogonskim sistemom do 2022. godine.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments