Utorak, 3 listopada, 2023
Google search engine
HomeNovostiOvako bi mogla da izgleda luksuzna Lancia Anthea

Ovako bi mogla da izgleda luksuzna Lancia Anthea

Novo korporativno ime nastalo spajanjem FCA i PSA grupe, Stellantis, želi da ponovo pokrene Lanciju, a zatim da je repozicionira kao luksuzniji segment svog asortimana, odmah iza Maseratija. Saznajemo da bi plan trebalo da sprovede Lancijin CEO, Luca Napolitano, s tim da je realizacija donekle već započela predstavljanjem obnovljenog Ypsilona ranije ove godine.

Očekuje se da će sledeći model, koji će italijansku kompaniju gurnuti na vrh Stellantisove ponude, biti Lancia Anthea, ali za sada postoje samo skice i glasine. Naime, dizajner Alessandro Capriotti, koji je takođe radio na skicama Giulije Coupe, stvorio je zanimljivi render koji, mada samo digitalno, pokazuje kako bi automobil trebalo da izgleda. Reč je o elegantnoj i senzualnoj limuzini inspirisanoj Fulvijom i Deltom, koja “odgovara luksuznom svetu”, piše Jutarnji.hr.

Atletske i dinamične linije karoserije Capriottijevog dizajna nose dašak futurizma, ali prepoznatljive su i stilske reference na prošlost italijanske kompanije, i to na ikonične modele poput Fulvije te najnovije generacije Delte. Prednjim krajem dominiraju vertikalne hromirane trake uokvirene u dijamantni oblik maske, a njenu liniju prate moderna i oštra LED prednja svetla. Osim atletskih linija karoserije, sportski izgled je postignut i zahvaljujući prednjem braniku s detaljima poput bočnih otvora za vazduh, na kojima se nastavlja hromirani horizontalni profil.

Kao deo Stellantisa, Lancia sada na raspolaganju ima mnogo više platformi da izgradi svoj asortiman. Nakon decenija stavljanja na stranu, može se reći da je Lancia konačno počela da dobija pažnju koju zaslužuje. Direktor italijanskog brenda je najavio reorganizaciju s trenutnim efektom. “Završili smo s traženjem tima stručnjaka za izgradnju budućnosti Lancije, oslanjajući se na ogroman potencijal strasti, predanosti i vizije”, izjavio je Napolitano.

Međutim, s obzirom na nivo trenutne nesigurnosti na tržištu, posebno u premium segmentu, nije moguće sa sigurnošću reći kako će se stvari odvijati. Za sada samo možemo da se nadamo da Stellantis ne zaboravi otkada postoji ime Lancia, i šta predstavlja. Svakako izgleda da je pred Lancijom novo doba i nadamo se velikom povratku na scenu.

 

Izvor

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments