Sudar oklopnog kombija u Kaliforniji. Novac je padao s neba. FBI traži povratak (video)

Kalifornijska međudržavna cesta 5 proteže se duž obale Tihog oceana. U petak ujutro tamo je novac doslovno padao s neba, kao posljedica bezopasnog sudara oklopnog kombija. Vjetar je učinio ostalo.

Situacija snimljena u videu izgleda kao ispunjenje američkog sna. Dana 19. novembra 2021. u ranim jutarnjim satima stao je saobraćaj na autocesti prema sjeveru. Vozači su se zaustavili na cesti i počeli hvatati dolare koji su padali s neba. Nažalost, ne mogu ih izdati. FBI zna serijske brojeve novčanica i traži od poštenih pronalazača da ih vrate.

Kalifornijski cestovni promet obavijestio je CBS News 8 da je tako neobično jutro pružio blindirani kombi, natovaren gotovinom, sve do krova. Oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu učestvovao je u sudaru na međudržavnoj cesti 5 u blizini Tamarack Ave. Bezopasan sudar, ali je oštetio neprobojna vrata. Otvorila su se i ispale su vreće s novcem. Jedna od vreća je pukla i nakon nekog vremena cijela autocesta je bila zatrpana dolarima .

Neki sudionici ovog nesvakidašnjeg događaja mislili su da su pogodili filmski set ili da se dogodilo čudo. Većina njih nije mislila ništa, nego je brzo zgrabila novčanice. Bilo ih je dosta, neki su imali pune ruke posla. S druge strane, policajci kalifornijske autoceste koji su stigli na mjesto događaja imali su pune ruke posla. Pored nestvarne situacije, odmah su počeli djelovati.

Prvo su snimili sudionike, praveći dokazni materijal. Drugo, stavili su lisice na najmanje dvije osobe koje su očito imale problema s povratom novca koji su uhvatili. Sigurno su već u mislima kupovali. Kao što se može vidjeti u priloženom videu, neki su dali dokaze o svojim nedjelima. Policija je službeno objavila da je zahvalna na tome.

Odgovori