Renault je blago restilizovani SUV model Koleos još u aprilu prikazao u Kini (na sajmu automobila u Šangaju), ali sada je došlo vrijeme i za prezentaciju evropske verzije.
Renault je naime danas u Francuskoj predstavio Koleos facelift, a kao što se i očekivalo vizuelne izmjene nisu velike. Ipak, ističu se dotjerana maska i branici, LED Pure Vision prednja svjetla, više hromiranih detalja, novi alu točkovi od 18 i 19 inča, kao i nova boja nazvana Red Vintage.
Za unutrašnjost su predviđena dotjerana sjedišta sa funkcijom masaže i R-LINK 2 sat nav i multimedia sistem (sa 7.0-inčnim ili 8.7-inčnim ekranom u zavisnosti od verzije), a kod luksuzne verzije Initiale Paris i dvije nove kožne opcije za sjedišta (Titanium Black i Light Sand Gray) kao i Bose sound sistem sa 13 zvučnika.
Takođe, dio opreme će između ostalog činiti i sistem upozorenja o napuštanju kolovozne trake, sistem upozorenja na vozilo u mrtvom uglu, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem automatskog kočenja i detekcija pješaka…
Što se dimenzija tiče, Koleos je dugačak 4670 mm, ima međuosovinsko rastojanje od 2710 mm, klirens iznosi 190 mm, dok se zapremina prtljažnika kreće od 579 do 1795 litara.


Novosti ima i u ponudi motora, pa će tako kupcima biti dostupna dva dizelaša (sa 150KS odnosno 190KS), u paru sa automatskim mjenjačem. To su Blue dCi 150 X-Tronic (2WD) i Blue dCi 190 X-Tronic (4WD).


Cijene obnovljenog Koleosa će biti saopštene naknadno.Izvor