Spektakularno 21. izdanje relija Gumball 3000 krenut će ovog vikenda, a impresivna karavana s preko 100 superautomobila u 7 dana će juriti od grčkog otoka Mikonosa do prijestolnice partijanja – Ibize. Ovogodišnje izdanje posebno je zanimljivo budući da automobili prolaze i kroz Hrvatsku. Tako će ih svi zainteresirani moći vidjeti na autocesti A1 na putu od Crne Gore do Venecije 11. juna, a karavana će se nakratko zaustaviti i u Splitu na ručku.
Tko sve nastupa? Milijarderi, poznati pjevači, DJ-i, glumci – lista je pozamašna, a ono što je još zanimljivije su automobili koji će se naći na startu. Među njima su Bugatti Chiron, čak dva Bugattija Veyrona, Koenigsegg Agera RS, Pagani Huayra te gotovo nevjerojatno – Aston Martin Vulcan!

Proizvedeno je svega 20 primjeraka, a samo jedan je legalan za cestovnu upotrebu i upravo će taj nastupiti na ovogodišnjem izdanju relija za koji se upad plaća preko 50 hiljada eura! U tu cijenu uključeni su smještaj, naljepnice, posebno ograđena parkirališta, ali i cijeli doživljaj koji je glavni razlog zašto se većina sudionika odlučuje na sudjelovanje.

Ovogodišnja ruta kreće 8. juna na Mikonosu, a sljedeći dan luda karavana će trajektom put Atene i zatim Soluna gdje je zakazano prvo noćenje. Nakon toga slijedi uzbudljiva vožnja preko Tirana do resorta Porto Montenegro u Crnoj Gori. Ipak, neće biti puno vremena za odmor, budući da se već sljedeći dan juri do Venecije i to kroz Hrvatsku.
Vozači će uživati u čarima Hrvatske, od magistrale kod Dubrovnika preko autoceste A1. 12.06 je kao checkpoint odabran Split. Nakon Venecije preostaje im put do Monaka i Barcelone, a cijela priča završava na Ibizi, tako da će sami reli biti poprilično bogat sadržajem i novim mjestima.

2019 Gumball 3000


Izvor