• 45 trgovaca, pobjednika iz cijele Europe okupilo se uz obalu Ženevskog jezera
• Po peti put kompanija Sladaboni iz BiH u društvu najboljih
• Paraolimpijac Tyrone Pillay je čestitao pobjednicima
Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka.
Dodjela nagrada Ichiban za najboljeg trgovca 2019. održana je uz Ženevsko jezero u francuskom gradu Evianu, okupivši 45 trgovaca koji najbolje pokazuju šta je to potrebno da biste bili „Najbolji trgovac u gradu“.
Preko 2.500 europskih trgovaca se svake godine natječe za čast osvajača nagrade Ichiban, pokazujući jedinstveni pristup i posvećenost Toyotinom principu „Stranka je na prvom mjestu“. Po peti put, u društvu najboljih se našla kompanija Sladaboni iz Banja luke. Čelnici firme, Slavko i Božana Jotanović, primili su Ichiban nagradu za 2019. godinu od Dr Van Zyla.

Toyota Sladaboni

Tokom ceremonije, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe, Dr Johan Van Zyl, je svim okupljenim trgovcima odao priznanje za izuzetne rezultate. Naglasio je važnost slušanja onoga što stranke govore i stvaranja personalizovanog iskustva za svaku stranku.
„Kupac je u središtu svih naših ključnih poslovnih odluka. Svi ovdje danas okupljeni su pokazali širom Europe da je osiguravanje potpunog zadovoljstva stranaka srž naših svakodnevnih aktivnosti.“, naglasio je Dr Johan Van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe.
Počasni gost na dodjeli nagrada Ichiban 2019. bio je južnoafrički paraolimpijac, Tyrone Pillay. Napravio je kratki odmor od svojih priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2020. i svog posla u Toyoti South Africa kako bi se susreo sa najboljim europskim trgovcima. Tyronea je nadahnula njihova posvećenost te je komentarisao „Vi ste europski nositelji zlatnih medalja u svijetu maloprodaje automobila!“