Gradski SUV-studija koncept je savršeno prilagođen potrebama kineskih kupaca sa kompaktnim proporcijama, velikim prostorom i elegantnim dinamičnim dizajnom.
VISION GT Concept studija je gradski SUV-savršeno prilagođen potrebama kineskog tržišta. Ovaj model kombinuje kompaktne dimenzije sa velikim unutrašnjim prostorom, savremenom tehnologijom i karakteristikama u kojima se naglašava dinamičan , sportski i elegantni kupe dizajn.
ŠKODA nastavlja svoj izražajni SUV-dizajnerski jezik sa sportskim, dinamičnim i emocionalnim dizajnom VISION GT. Nove vertikalne lajsne i maska hladnjaka ističu se na prednjem dijelu. Oni oslikavaju svjetlosne lajsne i stvaraju dinamično, trodimenzionalno svjetlo sa osjenčenim efektom. U oštro oblikovanim LED farovima koji se sastoje od šest elemenata kristalnih oblika, zajedno čine leteći strelicu kao i na tradicionalnom brendu logo Škode. Sa svojim blago padajućim linijama, crni krov stapa se neprimjetno u kupe na zadnjem dijelu automobila. Izražajni dizajn na svjetlima je reinterpretacija C-oblika tipično za modele ŠKODA . Sa bočne strane , precizne linije na stranama vozila stvaraju upečatljiv vizuelni utisak.
Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, ŠKODA VISION GT idealno odgovara urbanim područjima, SUV je dugačak 4.416 mm 1,906 mm širine i 1.633 mm visine. Veliki razmak između točkova od 2.611 mm što odražava model VISION GT sa unutrašnjim prostorom iznad prosjeka–to je karakteristika svih ŠKODA modela.
Proizvodna verzija ŠKODA VISION GT će do kraja ove godine proširiti brend SUV porodice na Kineskom tržištu. Kina će tada biti jedino tržište na svijetu u kojoj ŠKODA nudi pet različitih modela SUV-a. Raspon počinje sa velikim ŠKODA KODIAQ modelom i ŠKODA KAROQom, što je 50 mm duži od svog evropskog kolege. Kineska verzija ŠKODA KAMIQ, ŠKODA KODIAQ GT i budućoj proizvodnoj verziji VISION GT . Svi navedeni automobilI proizvedeni su isključivo za Kinesko tržište-( kompletan ŠKODA SUV portfolio).
ŠKODA smatra da su SUV modeli ključni stub za strategiju rasta kako u Kini tako i širom sveta. U 2018. godini , ŠKODA je ostvarila veći rast na kineskom tržištu od bilo kog drugog evropskog proizvođača automobila. Uprkos izazovnim ekonomskim uslovima, Češki brend povećao je svoje lokalne isporuke za 4,9 odsto na 341.000 vozila u odnosu na isti prošlogodišnji period. Do 1936. godine, ŠKODA Auto je radila sa pet komercijalnih agencija u Kini. Češki proizvođač je ponovo ušao na kinesko tržište u 2007 godini. Kina je najveće pojedinačno tržište ŠKODE širom sveta od 2010. godine.
ŠKODA će premijerno predstaviti VISION GT u Kini u Shenzhen-Hongkong-Macao na Internacionalnom Sajmu automobila 2019, koji počinje 9. juna 2019.