Japanski proizvođač predstavlja novog člana svoje game za predstojeću sezonu 2021: model CMX1100 Rebel koji se u Bosni i Hercegovini očekuje u drugoj polovini sljedeće godine.

Dvocilindrični CMX Rebel od 500cc, lansiran 2017, svim vozačima sa A2 dozvolom pružio je priliku da uživaju u fuziji prilagođenog “bobbera” – modela koji je na kul način spojio tradiciju i savremene inovacije.

Ovaj motocikl je 2019. dogurao do trećeg mesta najprodavanijih “custom” mašina u Evropi. Za predstojeću 2021, CMX500 Rebel dobija većeg, smjelijeg “brata” – CMX1100 Rebel

Kada se definiše suština onoga što manje motocikle čini posebnim, i kada na to dodate bolje performanse, dominantniji karakter i obilje najnaprednijih tehnologija koje potpisuje Honda, onda je ponuda znatno viša.

Svi oni koji su dosad vozili male motocikle uživaće u Rebelovim dimenzijama podesnim za upravljanje – 700 mm visokim sjedištem i neto težinom od 221 kg.

Šasija je od krutog cjevastog rama, sa prednjom viljuškom visine od 43 mm, “buckastim” zadnjim amortizerima i radijalno postavljenom četvoroklipnom prednjom kočnicom.

Za pogon je zadužen paralelni dvocilindrični agregat zapremine 1.084 cc (izveden iz modela CRF1100L Africa Twin) koji sa 95 KS (70 kW) i 99 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Što se dizajna tiče, minimalistički stil je ono što odlikuje velikog Rebela.

Čelični blatobrani napred i pozadi postavljeni su tik iznad “mesnatih“ guma; prednje svetlo kružnog oblika je “stara škola” koja je prihvatila moderne LED sijalice uz okrugli kontrastni LCD instrument displej.

Obloga zadnjeg sedišta, pričvršćena zavrtnjima, brzo se i lako skida.

A ispod površine se kriju najsavremenije tehnologije: TBW sistem kontrole gasa (Throttle By Wire) sa tri dodatna HSTC režima vožnje i četvrtim koji se može individualno podešavati prema želji korisnika, kontrola prenosa snage na zadnji točak (Wheelie Control), tempomat i Hondin jedinstveni sistem prenosa Dual Clutch Transmission za šestostepene menjače.