Ducati Diavel 1260 Lamborghini

0
277

Najavljen kao prvi motocikl rođen u saradnji između Ducatija i Lamborghinija, model crpi inspiraciju iz Lamborghini Sian FKP 37 modela koji je predstavljen 2019. godine.

Izgledajući daleko agresivniji od standardnog Diavel 1260 motora, dvotočkaš je opremljen usisnicima za vazduh od karbonskih vlakana i poklopcima hladnjaka, kao i blatobranima od karbonskih vlakana i centralnim poklopcem rezervoara. Ugljenična vlakna su takođe korišćena na spojleru, poklopcu auspuha i okviru farova. Pored široke upotrebe karbonskih vlakana, motor koristi istu šemu boja kao i Sian FKP 37.

Kao što se i očekivalo, motor je zasnovan na Diavel 1260 S modelu i odlikuje se poznatim 1,3-litarskim motorom koji proizvodi do 160 ks i obrtni momenat od 129 Nm – zavisno od tržišta. Model takođe ima potpuno podesivo Ohlins ogibljenje i Brembo sistem kočenja. Ostali naglasci uključuju 3,5-inčni digitalni sistem, sistem Quick Shift i multimedijalni sistem koji povezuje vaš telefon sa motorom.

Diavel 1260 Lamborghini biće dostupan u decembru, a proizvodnja će biti ograničena na 630 jedinica. Cijena još uvek nije poznata.