Četvrtak, 25 travnja, 2024
Google search engine
HomeNovostiNasljednik Mondea zove se Ford Evos. Imamo njegove prve fotografije

Nasljednik Mondea zove se Ford Evos. Imamo njegove prve fotografije

Upravo smo saznali da je nasljednik Mondea Ford Evos, a njegove prve fotografije sugerišu da se ima razloga čekati. Ovih se dana ništa ne može sakriti.

Ford Evos

Dugo je trebalo pronaći nasljednika Mondea. Ispostavilo se da je generacija trenutno dostupna na tržištu posljednja. Ford je odlučio ugasiti ime Mondeo, a njegov nasljednik trebao je postati crossover, jer se takvi oblici karoserije najbolje prodaju. Tako će se Mondeo pridružiti bivšem suparniku Citroenu C5. I on je nedavno dobio nasljednika u obliku crossovera nazvanog C5X. Spominjem ga, jer svi znakovi na nebu i zemlji ukazuju na to da je Ford Evos napravljen po vrlo sličnom receptu, tj. podignite ga, dodajte prstohvat karavana, još malo ga podignite i prodajte kao crossover. Kupci su sretni jer ima moderan izgled, dionice rastu, dioničari slave. Prije nego što prijeđemo na glavni lik jutrošnje objave, pogledajmo kako su izgledale namaštavanja i pretpostavke poznatih grafičara u auto industriji.

Avarvarii je došao do zaključka da bi nasljednik Mondea mogao ovako izgledati:

Auto Express je također predstavio svoju vizualizaciju .

Kako se ispostavilo, zapravo nije sličan niti jednom od njih, no vatimo se na ime – neko vrijeme govorilo se da će se nasljednik Mondea zvati Stormtrak, ali srećom se od te ideje odustalo. Ford Evos zvuči puno bolje.

Fotografije pokazuju kako je Ford Evos spreman za proizvodnju

Na skorašnjem auto sajmu u Šangaju, nasljednik Forda trebao bi službeno predstaviti nasljednika Mondea. Kao i uvijek, nije bilo moguće sve držati u tajnosti, pa znamo kako izgleda prednji dio Evosa. Evo kako je dovežen na parkiralište:

Jasno se vidi podignuta stražnja strana automobila, tako da možete biti sigurni da se ništa nije promijenilo, a riječ je o crossover-u.

Crvene kočione čeljusti, pa je vjerojatno riječ o sportskoj verziji. Ovako izgleda Ford Evos sprijeda:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli avarvarii future cars (@avarvarii)

Moram priznati da mi se sviđa prednji kraj ovog automobila. Ne izgleda samo kao kopija Mustang Mach-E-a. Vidimo dinamične linije i ogroman niže postavljen usis zraka. Zanima me jesu li farovi povezani svjetlosnom trakom, jer čini se da fotografija sugeriše da jesu. Svakako se nekima neće svidjeti podijeljena svjetla, ali ovo je jedan od dizajnerskih trendova u nadolazećoj sezoni. Cijela slika upotpunjena je utiskivanjem prilično dugačke maske. Fakat izgleda močno.

Ne znamo šta dolazi ispod haube

Nažalost, moramo pričekati odgovarajuću premijeru automobila za više informacija. Znamo da će se definitivno pojaviti kao hibrid, vjerojatno sa sistemom dobro poznatim iz Kuge. Benzinska verzija se zasirgurno neće pojaviti na Evropskom tržištu.

Dizel je gotovo siguran. Međutim, treba napomenuti da postoje glasine koji govore da će Evos doći i kao električni automobil. Unutrašnjost također ostaje misterij, ali prve špijunske fotografije sugerišu da ćemo središnji ekran vidjeti po cijeloj širini automobila. Vjerojatno će biti barem dva ekrana skrivena ispod jedne staklene ploče. Klasična ručica automatskog mjenjača zamijenjena je točkićem. Više detalja upoznat ćemo za nekoliko dana. Ipak treba malo pričekati, jer će to biti jedan od najvažnijih Fordovih modela. Ko zna, vrlo vjerovatno i važniji od Mustanga Mach-E.




RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments