Utorak, 3 listopada, 2023
Google search engine
HomeNovostiSnimljen Volkswagen Taigo

Snimljen Volkswagen Taigo

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok će se u drugoj polovini ove godine ovaj model naći i na evropskom tržištu. Međutim, u Evropi će se prodavati pod nazivom Taigo, što je Volkswagen potvrdio još pre nekoliko mjeseci.

Njegova zvanična premijera u Evropi će se održasti na ljeto, dok prodaja treba da startuje do kraja ove godine. Ipak, automobil je nedavno već uhvaćen u Španiji, i to bez ikakve maske. I Taigo se bazira na MQB A0 platformi, a u razlike odnosu na južnoamerički Nivus se svode na nešto drugačiji prednji branik, dotjeranu masku i LED prednja svjetla.

Dok ne stignu podaci za Taigo, treba podsjetiti da je Nivus dugačak 4266 mm, međuosovinsko rastojanje je 2566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 415 litara. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil se pravi u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Pamploni u Španiji.

U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti TSI benzinci, dok dizelaša i hibridnih verzija po svemu sudeći neće biti.

Izvor

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments