Toyota GR 86 mijenja ime?

Na početku spomenimo na trenutak staro ime potpuno nove, sportske Toyote, koje je napisano, uostalom, na još nekoliko mjesta na internetu: GR 86

Eh, dobra stara vremena kada ste modele mogli imenovati po želji proizvođača, bez obzira na vanjske faktore. Dobra stara vremena znače april ove godine. Ali sve se tako brzo mijenja.

Kako se sada zove Toyota GR 86?

Bila je Toyota GR 86, stanka – bubnjeve molim – sada se zove: Toyota GR86. Da, slova su potpuno ista, brojevi su potpuno isti, auto također ostaje nepromijenjen. Sve oznake na automobilu ostaju nepromijenjene, tako da nažalost neće biti “starih oznaka”.

Zapravo, to je… isto. Pa šta se onda promijenilo.

Ah da – GR 86 je sada GR86. Bez razmaka!

Otkud ova promjena? Radi interneta

 

To barem tako objašnjava Toyota. Razmak u imenu, koji nikome na dnevnoj bazi ne znači apsolutno ništa, već može izazvati ponešto zabune na internetu. Kako uopće označiti fotografije ove Toyote na Instagramu? S razmakom? Ovo će proizvesti dva besmislena hashtaga. Bez prostora? To nije u skladu s komunikacijskom politikom marke! A ipak je to tačno tako učinjeno. To me nimalo ne čudi – nakon što u tražilicu Instagrama upišem #gr, iskaču stvari koje najradije ne bih gledao. Hashtag # 86, s druge strane, ima više od milion rezultata, uključujući iznenađujuće velik broj automobila. Ali # gr86 – to je ono što je trebalo biti od početka. I tu je puni naziv proizvoda. Savršeno.

A sada će izgledati ovako

Nema puno prijava, ali ne brinite – auti će izaći na ulice pa će ih vjerojatno svi htjeti pokazati. Pronaći pravi hashtag i slikati Toyotu puno, puno … besplatno oglašavanje.

A budući da će ime sada biti više online, vjerojatno će ovaj automobil biti lakše pronaći na drugim platformama i općenito na internetu .

Možete napraviti sportski automobil, pomalo zastario – uzimajući u obzir modifikacije, ali se još uvijek mora biti “up to date” sa internetom. Možete tvrditi da ne želite praviti „iPad na točkovima“, a u sklopu facelifta usredotočite se na dodavanje novih sigurnosnih sistema i poboljšanje performansi multimedijskog sistema. Možete na prezentacijama biti elokventni i izgovarati lijepe rečenice da novi logo bolje odražava vrijednosti i karakter brenda, ali u konačnici poanta je da bi se jednostavno trebao bolje prikazati na pametnim telefonima.

Odgovori