Porsche priprema potpuno novi model. Cayenne bi mogao izgubiti reputaciju najvećeg modela marke

Porsche Cayenne je cool, ali šteta što je tako malen – neko je rekao u salonu njemačke marke, a onda se vijest pronijela dalje. Nakon toga krenulo se s radovima čiji je rezultat novi model u ponudi, i to onaj koji još nije dostupan. Izvještaji o navodnom radu na još većem modelu marke Zuffenhausen ne bi trebali čuditi.

Marka, poznata uglavnom po proizvodnji sportskih automobila, ali koja u ponudi ima SUV-ova poput Macana i Cayennea, priprema još jedan veliki SUV – barem tako kažu američki trgovci koji su ovo saznali na internom sastanku predstavnika marke.

Ove senzacionalne vijesti dijeli portal Automotive News Europe, koji, međutim, priznaje da vijest nisu potvrdili službeni predstavnici Porschea. Ipak, postoje mnoge naznake da nešto zapravo postoji.

Očigledno, trgovcima nije samo rečeno o hrabrim planovima, već su i predstavili prve vizualne slike novog Porschea. “To je potpuno novi dizajn. Auto je dijelom limuzina, dijelom crossover”, kaže jedan anonimni zastupnik kojeg citira Automotive News.

Još jedno iznenađenje je porodični karakter modela. Neslužbeno se doznaje da će biti dostupan s tri reda sjedišta – ovo je prvi takav Porsche u historiji. Naravno, prerano je govoriti o tehničkim detaljima ili konkretnim datumima.

Kako javlja njemački Handelsblatt, Njemačka radi na vozilu kodnog naziva Landjet, koje bi bilo temelj za razvoj daljnjih modela Audi, Bentley i Porsche. Prema najavama, trebao bi biti sedmosjed i na struju. Najavljeni domet od 650 km je impresivan.

Zvuči zanimljivo, iako službeno još ništa nije sigurno. Ako Porsche zapravo planira takav model, sigurno će prije ili kasnije svoje planove podijeliti sa širom publikom.

Odgovori