Srijeda, 1 svibnja, 2024
Google search engine
HomeNovostiRenault Arkana – prvo koncept, pa proizvodni model

Renault Arkana – prvo koncept, pa proizvodni model

Renault je na sajmu automobila u Moskvi (2018 Moscow International Auto Salon), kao svjetsku premijeru, predstavio koncept nazvana Arkana.
Na taj način Renault najavljuje potpuno novo globalno vozilo, koje će svojim dizajnom predstavljati jedinstven spoj robusnosti SUV-a i elegancije coupea.
Veliko rastojanje od tla, široki lukovi blatobrana i veliki 19-inčni točkovi će osigurati dobra vozna svojstva u off-roadu, dok visok struk, hromirani detalji i panoramski krov naglašavaju eleganciju.
„Arkana je prepoznatljiv spoj i odlična ravnoteža između elegancije sedana i moćnog SUV-a. odabrali smo specifična Renaultova obilježja, sa snažnim dizajnom i frncuskom senzualnošću“ rekao je Laurens Van den Acker, šef korporativnog dizajna Grupe Renault.
Arkana će se proizvoditi i prodavati širom svijeta, počevši od Rusije, već naredne godine. Kasnije će započeti proizvodni i prodaja u Aziji i drugim regionima, sa jedinstvenim dizajnom, ali stilom i specifikacijom prilagođen lokalnim potrebama.
Groupe Renault namjerava povećati svoj međunarodni rast, proširujući svoj asortiman, sa ciljem prodaje 5 miliona vozila do 2022. godine, u čemu će Arkana igrati značajnu ulogu.
„Ideja za ovaj inovativni koncept nastala je u Rusiji i projekat je sproveden uz snažan angažman tima Renault Russia“ dodaje Nicolas Maure, predsjednik regije Eurazije.




RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments